Opětovné zahájení svačinek pro dívky ve škole AlFurat

11. 10. 2024

16. září se obnovila příprava svačinek pro dívky ve škole díky veřejné sbírce, která poskytla potřebné finance pro obnovu této činnosti. 

S radostí oznamujeme, že díky veřejné výzvě pod záštitou našeho spolku Pomůžu jak můžu, kuchyně v Sann'a 16. září konečně začala s přípravou svačinek pro naše dívky ve škole AlFurat v Jemenu.

Svačinky zůstávají stejné jako předtím: sendviče s fazolemi, sýrem, džemem, tahinijou a vejcem. Tyto svačinky mají zajistit, aby měly naše dívky nejen energii na školní povinnosti, ale měly i vyváženou stravu.

Kuchyň zůstává pod dohledem pomocníka Asima Soodiho, který se stará o dodávku potravin a pečiva. Když je potřeba, přiveze také vodu a plynovou bombu pro vaření.

Tento rok došlo k malé změně v týmu, protože paní učitelka Jamila, která byla v důchodu, se rozhodla vzdát přípravy sendvičů kvůli svému zdraví. Místo ní se k nám připojila paní učitelka Lamia a paní učitelka Rasmia. Paní učitelka Lamia, která i nadále vyučuje angličtinu, přichází do školy už v 8 hodin, aby připravila a rozdávala svačinky před svými vyučovacími hodinami, které začínají až po 11. hodině. Paní učitelka Rasmia, která má již zkušenosti z předchozího vyučování, jí s touto činností pomáhá.

Celá škola byla znovuobnovením svačinek nadšená! Děkujeme všem, kteří se na této sbírce podíleli a umožnili nám tak pokračovat v této důležité činnosti pro dívky.

 


© 2018 | Pomůžu jak můžu, z.s.

IČ: 075 95 930 | č.ú. (CZK): 2701537846/2010 | č.ú. (€): 2301537847/2010

www.pomuzujakmuzu.cz | info@pomuzujakmuzu.cz